7.10.2011 г., 19:37 ч.

Нежелана зима 

  Поезия
462 0 4

НЕЖЕЛАНА ЗИМА

 

Ако ли някой ме попита-

искам да бъде златна есен.

Да няма зима мразовита,

да е животът ни по-лесен.

 

Но зима зла не пита мене.

Пристига властна и сърдита.

Дошло е вече нейно време

и тя се вихри страховита.

 

И пусто вече е полето,

дърветата са оголели.

Оловно-сиво е небето

и ветрове са пощурели.

 

Събрала пъстрата си дрешка

и есента е отлетяла,

неискана, но пък без грешка,

при нас пристига зима бяла.

 

Кога ли зимата пред мене

и мойте двери ще разтвори,

от устни дъх ще да отнеме

и с леден ключ ще ги затвори?

 

А любя аз живота труден,

при него искам да остана.

Сега го виждам все по-чуден,

затуй е зима нежелана.

 

Искам аз да бъде есен златна -

здрава, ведра, благодатна.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • на Тома ,на Радка и на Роза благодаря, че ме посетиха и за добрите думи.
  • Все по хубави стават стиховете ти, Ани!
    Поздрав!
  • Привет от Ямбол!...сега го виждам все по-чуден...Май с годините живота става по-мил...Пожелавам дълголетие!
  • Хубави пейзажи, много хубави елементи в този текст.
Предложения
: ??:??