Нежелано присъствие
Да се боря, да усещам, да летя...
Да бъда единствената на света!
Да усещам, да дишам, да успея...
Без него - сам-сама!
Присъствието ти е нежелано...
Няма място -
продадох и последния билет.
Желанието ми е непонятно?
Напред! Напред -
ще продължа без теб!
И отново ще съм себе си...
Онази знаеща и можеща жена.
Онази луда и нехаеща
за другите глава...
Отново да съм себе си -
да не искам да заспя...
А ти - кръгом и да те няма!
Пардон, и с друга да си
аз нехая...
Без тебе мога вече...
Извинявай, аз пак обичам себе си,
а теб не те желая...
Представлението наближава,
а аз играя главна роля.
Ето, вдигат паравана -
тръгвам, извинявай, много моля...
Време вече не остава...
(Ах, какви декори!)
Мене сцената ме чака.
Представлението е едно -
няма да се повтори...
С тебе ще се видим
друг път...
Извинявай, ако те измамя...
Ама аз съм като дим,
А и телефонен номер няма.
А сега си тръгвай -
нежелан си...
и билети няма.
Тръгвай...
театърът вратите си затваря.
Кремена Кънчева Кънчева 18год.
29.04.2006г.
© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени