НЕЖНА Е НОЩТА
Звезден прах косите ми посипа
и усмивка Месецът ми подари.
Птича песен от далеч долитна
и събуди в мене хиляди мечти.
Хоризонтът ведро се усмихна.
Нежни трели идваха от ручей чист.
Вятърът във клоните притихна
и извика радостта на бис.
И обгърната от нежността на мрака,
аз, притихнала във твоите ръце,
подарих на тебе свойта обич,
подарих ти своето сърце.
© Мими Иванова Всички права запазени