НЕЖНОСТ
Във пепелта поникна малко цвете,
от утринта се ражда светлина,
в косите ми венец заплете
и птица към безкрая полетя!
Прошепнах тихичко: "Обичам те",
oт умиление отрони се сълза!
По звезден път към теб затичвам се
да бъдем заедно, една душа!
В поля от обич ме повеждаш
обгърнати от нощното небе!
Мечтани залези и много нежност,
слова изречени със чистотата на дете!
© Руми Всички права запазени