Как със теб се разминахме... Помниш ли...
Беше в минал живот... Или вчера...
Днес сме тъжни несрещнати орбити,
две вселени, любов ненамерили...
Аз съм всичко, което не искаш
да изтриеш... Защото останах
във сърцето, в мечтите ти, в мислите...
В теб ще бъда, дори да ме няма...
Ще съм малка сълза. Лист отронен.
Чудна песен. Лунно докосване.
Юлски бриз ще съм. Трепет. И спомен.
И от звездна любов омагьосване...
Ще съм изгрев. И залез. И всичко...
Тъмен край. Или светло начало.
Във безсъници само обичана.
Ще съм вечна мечта... Нежност в бяло...
© ВАНЯ СТАТЕВА Всички права запазени