9.09.2007 г., 18:52 ч.

Нека 

  Поезия
661 0 3
На хората ли да вярвам или
на сърцето? Едното, зная, ще
сгреши. А как не искам това
да е сърцето, изпълнено с
милион мечти. Но думите на
хората го смазват и отлитат
мечтите една по една. Аз до
лудост обичам те, но не зная
дали не греша. Може би другите
прави са и сърцето греши. А
може би те искат да вярвам в
нелепи лъжи.
В очите ти преоткривам хиляда
живота и всеки е неописуемо
красив. В очите ти се раждам
и умирам, възкръсвам като в
прекрасен стих.
Но хората питат ме "Това не е
ли лъжа?". "Отвори си очите,
момиче", ми казва всеки познат,
но защо... защо всички искат да
разрушат нашия свят?!
Дори да си грешка, нека греша.
Нека сърцето, дори и ранено, тупти.
Нека... нека остана със тебе.
Не искам да вярвам на хорски лъжи.

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ВЯРВАЙ НА СЪРЦЕТО, НО ГО ОБЕДИНИ С РАЗУМА.ПОЕЗИЯТА ТИ Е ИСТИНСКА И МНОГО МИ ХАРЕСВА...ПОЗДРАВЛЕНИЯ
  • когато сърцето прави своя избор,никой няма власт над него,за да му заповядва!!!дори притежателя на това влюбено сърце няма контрол над него,за да го владее!слушай сърцето си то няма да те подведе!Поздрав!
  • не вярвай на хората,вярвай на себе сипоздрав!
Предложения
: ??:??