Нека бъда за теб Маргарита!
Ти за мен Мефистофел бъди!
Покажи ми звезда неоткрита,
всички тайни врати отвори!
Нека нямам място във Рая,
но да вкуся небесния плод!
Искам тук и сега да узная
как от обич се ражда живот!
Позволи ми с теб да усетя
как свободна душата лети!
Подари ми на птица крилете,
имам толкова смели мечти!
Нека после душата ми млада
като грешница в Ада гори!
Нека тялото тленно да страда,
миг за отдих да нямам дори,
но сега, нека бъда за теб Маргарита,
а ти за мен Мефистофел бъди!
© Генка Богданова Всички права запазени
Любовта и в Ада скита,
няма никога насита.
Поздрав и от мен!