Нека да бъдем ДОБРИ !!!
Един ден – открих аз света,
през този ден озари ме светлина
и разбрах, че трябва да ме води любовта.
Пак през този ден осмислих си живота
и разбрах, че трябва да живея,
но не винаги за себе си –
за другите КОПНЕЯ !
Нито злато, нито слава, нито пари
не могат да се сравнят с радостта,
която изпитвам –
сбъдна ли нечии мечти.
Най-щастлив съм аз когато
по улиците, по света –
виждам ДОБРОТА.
Чуждите мечти да сбъдвам,
чуждото щастие аз да пазя.
Да правя ДОБРО на този,
който ми казва :
- ”Аз те мразя.”
Да не търся отплата за добрите ми дела,
нека да ми стига едно БЛАГОДАРЯ.
Прости на този,
който пред теб е съгрешил.
Прости му, че те е наранил.
Нека да не водим битки и войни,
за да бъдем
ПО-ДОБРИ !!!
© Драгомир Всички права запазени
Браво за идеята!