В деня на Благовещение
внучка се роди...
Отвориха клепачи
две слънчеви очи.
Като езера сини...
в ден благословен.
Сега празнува...
десети рожден ден.
Госпожица е малка,
суетна и красива.
Палава и умна...
нека е щастлива.
Как исках само...
за миг да я зърна.
Радостта от този ден
и аз да прегърна.
© Лилия Нейкова Всички права запазени
А финалът казва толкова много!
Хареса ми, много обич има тук!