19.12.2005 г., 10:00 ч.

НЕКА САМО ТЕ ПОГЛЕДАМ 

  Поезия
1137 0 7

НЕКА САМО ТЕ ПОГЛЕДАМ

 

Толкова тихо е в твоята стая.

Ти спиш с усмихнато лице.

Но седна ли до тебе – зная –

ще те събуди моето сърце.

 

Не, няма да те будя, мила.

Навън е мрак и тишина.

Нощта във себе си е скрила

от твойта тиха топлина.

 

Но нека само те погледам,

тъй, както гледа те луната,

и ще си ида, без да вземам

на твоя сън крилата.

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??