Купиха на Нели,
маслени пастели,
Нели да рисува,
малко да мирува.
Оставиха я Нели,
още заранта,
с новите пастели,
цял ден сам сама.
Погледна Нели огледалото,
и го нарисува цялото,
а новата й рокля,
със шарени петна,
нарисува сръчно,
да бъде на цветя.
Бялата пък ваза,
със сухите цветя,
оцвети я цяла,
не можеш я позна.
Има си и Нели,
мъничка сестричка,
цяла разкраси я,
като шарена пчеличка.
© Ивета Всички права запазени