11.12.2021 г., 7:27 ч.

Ненужен 

  Поезия
363 0 1

Днес погубват човешкия Дух,

с похвати злокобни следващи власт

подложен на изпит в дните опасни

загубил посоките на своята страст.

 

Човекът е вече брутално ненужен

да мисли, да прави, да бъде човек.

От некомпетентни среди бива обслужен

и все по-рядко изправя дори рамене.

 

Доброволно предал е и мисъл и воля

превърнат в жертва на пореден олтар.

Печата сам сложил, е на "смъртен в неволя"

но още зове се, индивид преуспял.

 

Канибалски морал навред проповядват

разрушаващ телата като храм на Духа.

За грешниците отнета е всякаква правда,

но оказва се, всички, сме в плен на греха.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??