23.05.2024 г., 20:05 ч.

Непобедима 

  Поезия
122 2 0

Кой може да я спре?

Дали пустинения образ безразличен,

изправен да внушава тъмен студ.

Разгънал хитро планът си отличен,

плод на системен вавилонски труд.

В който подменените понятия,

наслагват почерка си нещадящ деца.

Отнемат миналото им забулено с апатия,

историята пренаписват покварените лица.

 

 

Кой може да я спре?

През буря преминава и премачкана,

издига глас за жадните за дъх живот.

Зове през процепите на месомелачката,

гласът приглъхва, но простира се широк.

Зовът ѝ се протяга, търси, буди

отгънал одеялото на болестта.

И този свят все още ли се чуди,

не чува ли гласът на Любовта.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??