На полянка сред гората
баба Меца със децата.
Трички пухкави мечета,
всичките са И момчета.
Малкото се казва Лик,
малък, сладък, кръглолик.
Второто се казва Пух,
често прави се на глух.
Баткото се казва Спас,
пее песни с пълен глас.
Там, на тучната полянка,
те полегнали на сянка
и захъркали за малко -
слънцето препича жарко.
Изведнъж, за участ зла,
там пчеличка зажужа.
Жилна спящите мечета
по мъничките нослета.
Бързо хукнали в гората,
цопнали се във реката
и заплакали си всичките:
"Що нахапа ни пчеличката?"
А пчеличката красива
им отвърнала ядливо:
"Който моя мед краде,
тъй от мене ще реве!"
22.11.2008
За моята малка принцеса Вики!
© Валка Всички права запазени
без медец ще ми е сладка!