31.07.2008 г., 8:52 ч.

Нептунско очакване 

  Поезия
482 0 8
Нептун трапеза вече подреди,
за слънчева усмивка се надява...
Избра покривка с гонещи вълни,
да ви посрещне както подобава.

На чайките поръча да следят
пътя, който води към морето.
На плажовете даде огнен цвят
и оживи до глъчка бреговете.

На вятъра поръча да мълчи,
че гостите му скъпи, да останат.
Звезди като свещички подреди,
с искрящо вино си напълни каните... 

С морски дарове трапезата отрупа
и засия, щастлив като дете,
че скъпи гости чакаше, да счупят
проблемите натрупани - на две.


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??