29.12.2006 г., 14:39 ч.

Непвадоподобно и вълшебно 

  Поезия
754 0 8

Дълъг ден. И сняг като за Коледа.
Милостив и съпричастен. Нежен.
Град, забързан в радости, неволи.
Безразличен и към тебе, и към мен.

Само ние и снегът. И нищо друго.
Неправдоподобно. И вълшебно...
Нищо ли? - та то е просто чудо:
двамата единствено със себе си!

Във очите ти - за мен  усмивка -
като във небето се оглеждам.
Пръстите ми, в джоба ти притихнали,
се разтапят в шепата ти нежно.

Сняг като за Коледа. Вълшебен.
В тази нощ небето се разтваря.
В тази нощ се сбъдва съкровеното.
Боже, нека чудото да се повтаря...
                          23.12.2006

© Ружена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??