НЕЩИЧКО ЗА МОЯ КРАЙ
Говори се във моя край,
как срещнали ерген с мома,
да ги сватосат го се знай,
тъй както правят по света.
И както става в този" Рай"
казали им да се представят,
момата първа, то се знай,
щом почнали да я продават.
Подала си ръката първа,
защото имала мерак
и казала как ѝ отърва:
"Мене Мика тебе как?!"
"Мене Кольо, бекь како!"
Отвърнал нашия ерген.
И я погледнал под око,
от смелостта озадачен!
© Христо Славов Всички права запазени