Нещо щуро направи
Вятъра с мене прегърни
Слънцето с устни докосни
На луната бяла намигни
Усмихни се и живей
Освободи се и развей
Всички наши страхове
Всичките окови ледове
Разчупи ги и щурей
Вятърът тъй както вей
Подпали ти всички страсти
Като сухи голи храсти
Нека пламнат и горят
Искри нека да хвърчат
Опрости нещата сложни
Няма стъпки невъзможни
Щуро в танц се завърти
Радвай се и не мисли
Живот на кредит щуротия
Без нея душевна немотия
© Любомир Деничин Всички права запазени