Аз доста често пъшкам през нощта
с творбите на колегите - поети.
И… тази нощ… аз почнах да чета
поредица от хубави сонети.
Поспрях се на конкурс - с огледала.
С поезия от много висша класа!
С поеми - със сребро откъм гърба.
С поети от Каварна и Момбаса.
Реших, да си продам със чест гласа
за стихче с огледало и заслуги.
И взех да сричам - страшни чудеса
написани от мацки и съпруги.
Внимателно прочетох сто неща:
творби със “огледалени” клишета.
Не ми хареса, даже… и една.
Приличаха ми всички на ментета.
Но все пак, аз открих една творба,
достатъчно изискана и нова.
Без скрупули, си дадох в миг гласа,
за стихче на поета - Юри Йовев.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Омръзнаха ми леките творби
и почнах към класици да посягам:
с изискано-изтънчени моми,
след няколко бутилки ром си лягам,