Деветата вълнá –
препускащ кон
със бяла грива,
разбива се в брега,
оставила следа,
утихнала назад се слива,
потъва във недрата
на синята бездна.
Слънцето в небето
облаци рисува,
капки акварел
по морската вода,
мечтателно
по своята Звезда бленува
чака я,
но тя ще дойде
през Нощта.
Юни, 2015г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени