22.08.2024 г., 21:46 ч.

Несправедливост 

  Поезия
39 0 0

Един удря и му прощават,

друг подава ръка, която забравят.

Бутат, блъскат и крещят,

такива на опашки трудно се редят.

Постоянно те обсъждат за външния вид,

а себе си приемат за Анджелина Джоли и Брад Пит.

На всяка крачка им се мазнят,

ако не си известен отвсякъде те отрязват.

Казваш нещата, които виждаш твърде ясно - 

и веднага в ъгъла си ударен натясно.

Нямаш ли гръб, който да тежи,

все на дъното ще седиш ти.

Твърде комерсиялен стана светът,

на ум те псуват, на глас мълчат.

Заради онези с власт и пари,

надеждата и у добрите се изпари.

Твърде лесна мишена е онзи,

който в огъня скача без броня.

Имаш ли пари си хубав,

и определените за умни ти робуват.

Имаш ли слава си богат,

поддържаш последователи от целият свят.

Но имаш ли единствено своята дума,

гласът ти ще е изтрит по-лесно от гума.

Единствената утеха , която остава

е усмивката пак с добро да направиш.

 

© Bebcheto bebe Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??