6.03.2007 г., 9:38 ч.

Несъвършени лягат дните 

  Поезия
1072 0 14

Несъвършени лягат дните

и не написани докрай.

Не съм прескочила стените си –

от себе си не съм излязла.

Стоят заключени вратите ми,

в очите ми заседнал залез.

Не съм преглътнала мечтите –

на гърлото ми нагорчават.

Понякога една надежда

като прозорец се отваря,

един квадрат небесносиньо

небесни мисли в мене внася.

Понякога усещам птица –

почувстван полет –

дълбоко в моята зеница

едно събуждане се ражда –

надмогвайки над тъмнината,

над прозаичната реалност,

превръщайки ме в свое царство

във мене тържествува вяра.

© Росана Терзиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??