11.06.2010 г., 19:10 ч.

Неуместна душа 

  Поезия
385 0 0

 

Мястото ми е винаги някъде другаде. Някъде другаде, някъде там...

 

Тук невъзможно е...

Блъскат се мислите.

Спират и падат,

а не летят.

 

Знам, невъзможност е измерение

не във пространството,

а на духа.

 

И малодушно ще пазя нищожното,

да не посегна към смисъла аз...

Смелост ми липсва

и смелост ще диря, но неуверено,

някак без страст.

 

И не разбирам -

виновно е мястото

или повсеместна е мойта вина,

но невъзможност обзела е мислите

и невъзможна е тук радостта.

© Фани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??