Мечтите имат си тоналност,
отричат всяко минорно "Не".
Ти си другата реалност -
картина в очите на Моне.
Обичаме, скърбим в омагьосан кръг -
по своя воля в него се въртим.
Крила, стрела и Купидонов лък,
искаме да се раним.
Възможно е скъпо да ми костваш -
безсънието няма цвят.
Най боли Бароково да чувстваш
в безразличен свят.
Но любовта се ражда безпричинна -
пулсът на сърцето е прекалено сложен.
Остава силна и невинна,
макар за обичане да си невъзможен.
© Нели Асенова Всички права запазени