Във гората зайче тича –
слънчево и закачливо.
Гонеше си пеперуда,
с нея да си поиграе.
Пеперудата внезапно
по нослето го целуна -
мигом зайчето стопи се.
Пеперуда го целуна!
Но след нежната целувка
стана тъмно във гората.
Весела ЙОСИФОВА
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени