,,Никога” изречено с тежест, с лекота съдбата го обръща, ,,вечно” да наднича в теб (да бъде вятър, разнасящ семената на чувства и огън, разпалващ всичко помежду им, сушеви години и порой от мъки със заслон от грижи) но с една надежда - да пребъда утре, със сила обратна и никога да пребъде!!!!!!!!
Мигове бяхме заедно,
мигове сладки и бурни,
с жар и пожар помежду ни
- вечен печат за душата,
силен и слаб като вятъра и
мургав загар като кожата ти.
Но сезоните бързо се сменят,
слънцето вече залязва, няма го
вече и вятърът, повя и отнесе
чувството, силно и кратко и преходно
- прецъфтя на младостта утрото!!!
Но силните чувства са демони,
нощите будни радостта им споделят
и се давят в потока на мъката,
в чийто венец няма зеленина за забрава!
Но как да се изтрие с гума мигове
сладки и спомени крещящи?
Колко ли пъти не скитах, образи чужди виждах
и детински идеали в съвършенство, но
в прегръдките им съвършени със
съвършен хлад се оплитах.
И в обрата на моя идеал
- всичко откривам в излишък…
Животът със сила отнася копнежа
по нашите представи със съща сила
удря тези човешки забрави…
И колко ли пъти не исках
да те потъпкам с крачка,
без нужда да те виждам!
Исках и като теб да се влюбя
- в себе си и себе си да любя!
Като теб да гледам
- да се синее небето и
на птиците сладкият звън
да не рони моята съвест,
а да издига ,,чистотата” в чистото синьо небе
и самолюбието ,,цар на глупците” да бъде царят в мен!© Без име Анонимна Всички права запазени