21.09.2007 г., 22:08 ч.

Никога вече 

  Поезия
1127 0 31

След последната сляпа неделя,

когато изцеждах умората,

несбъднати ласки споделях

и разнищвах лъжите на хората,

когато смехът беше спомен,

а летният залез - икона,

когато стихът ми бездомен

се луташе в есен дъждовна,

когато със думите галех,

а срещах насмешки и злоба,

когато със устни метални

целувах ръцете на Бога,

зарекох се никога вече

да не бъда страхлива и слаба

и никога вече обречено

на жертвени клади да страдам.

Заклех се от днес да съм силна,

на болката "Сбогом!" да кажа.
Една сляпа неделя безгрижно
вървеше след мене по плажа.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??