Никой друг – 30.07.2007
С никой друг не минах по нашите пътеки,
на никой друг нашата песен не изпях,
никой друг не погали косите меки,
с никой друг така щастлива не бях.
На никой друг не казах
думите, които с тебе размених,
на никой нашата приказка не разказах,
на никой друг стих не посветих.
С никой друг не бродих в нашите поля,
никой до сърцето не допуснах,
от посадените от нас цветя
за никой друг аз не откъснах.
Никой друг с такава обич не целунах,
на никой не дадох моята душа,
никой друг всяка нощ не сънувам,
никой друг не обикнах така.
Никой друг с любов не прегърнах,
както заспивах, гушната в теб,
при никой друг не се завърнах,
за всеки друг сърцето ми е лед.
На никой друг в очите не погледнах,
аз търсех само твоите очи,
за никой друг не бях последна,
никой спомена за теб не заличи.
С никой друг не успях да свикна,
а в съзнанието ми все си ти,
никой друг не мога да обикна,
щом сърцето ми на теб принадлежи!
© Радослава Михайлова Всички права запазени