Никой не ми каза
и не ме предупреди.
Трябваше сама да разбера
и да се науча.
Родителите просто ми казваха,
за да сполуча трябва да уча.
Никой не ми каза
и не ме предупреди.
Че животът е гаден
и жесток.
Че аз ще страдам
и сълзи ще лея в поток.
Никой не ми каза
и не ме предупреди.
Че срещу всички стоя сама
и моят спътник в живота
е неизменната тъга.
Никой не ми каза
и не ме предупреди.
А трябваше сама да разбера
и да се науча...
© Виолина Гергова Всички права запазени