И никоя маска не може
доброто да скрие,
ако в нас има го, боже!
Ако дълбоко е, ние
с ръцете ще ровим,
в душата ще търсим,
но ще го открием,
щом в нас си го сложил!
И никоя маска не може
злото да преобрази, боже,
ако Ти от нас глава си отвърнал...
Защото
в нас светлина си заложил...
А доброто
и злото
са част от едното
цяло, наречено
с простичко име Живот.
© Людмила Данова Всички права запазени