Пазач съм - склада пазя вечер.
За всички аз съм Миньо Таров.
По длъжност - трябва да попреча
бандити тука да припарват.
И вече двадесет години,
откак го пазя този склад,
надвечер, мине се, не мине,
домъква ми се някой тарикат.
Последно някакъв пиян,
с кълбо от прежда се домъкна.
Изпратих го със армаган -
шамар, звезди и болки в кръста.
И тая сутрин шефът вика:
"Ти що набил си пак Тезей?"
Ми бе пиян, като мотика,
не знаеше дори къде'й.
"Върви сега при Ариадна,
самичък да ѝ обясниш..."
Ех, работата стана гадна -
не може да им угодиш!
Госпожо, вижте... аз такова...
Пуловер сте разплитали?! Нощес?
От преждата замаял се! За Бога!
...сега със възли боря стрес...
14.12.2020