Нямам нищо перфектно и в себе си
съм преборила всички стремежи.
Аз съм тяло, сглобено от белези
и съзнателно стъпкана нежност.
Не търсѝ в мен скандал, нито драма,
ни събития, дето вълнуват.
Горе-долу след двадесет грама
с всичко тук мога да се сбогувам.
Няма нищо перфектно в живота ми,
ни в лицето ми, нито в дома ми.
Аз – изгубена в път за самотници,
търся своето място край думите.
Аз съм тяло, сглобено от белези,
от желания, болки и лудост,
ненамиращо място за себе си
в този свят от перфектни заблуди.
© Деница Гарелова Всички права запазени
Поздравявам те.