Нов стих за теб започвам.
Дали изобщо ще ти ги покажа?
Знам ли.
Довчера казал бих
"Това е загуба на време"
и че далеч не е за мене.
Но днес вълната се отприщи
и прозаикът вече е поет.
Дали е той добър
или не струва,
вече даже и не се замислям.
Изоставих и рими,
и повърхностния хумор,
и хвърлям се в дълбоките води.
Лунатикът е на свобода
и нека някой се опита да го хване!
Нощта е мойто време,
денят е просто сън
е д н а к ъ в.
© Тони Бортолаци Всички права запазени