Разпръсната на хиляди парчета.
Любов. И всичките я придружаващи -
страст
и ревност,
и безсъние,
безпътие и много кръстопъти,
копнежи,
странни розови измислици,
безсмислени тревоги
(и смислени, по-рядко).
Разпръсната на хиляди парчета.
Любов.
Безсрамно гъделичкаща и пареща,
безумна,
бягаща от скрупулите в полунощ,
сътворяваща изящества,
посрещаща зората
и най-вълнуващите летни изгреви.
Любов.
Разпръсната на хиляди парчета -
там между редно и нередното,
и магично,
а двама тайно я събират -
в полунощ...
27 юли 2011
© Пламена Троева Всички права запазени
Много ми хареса!