Скреж на кристали по стъклата,
стеле се бяла мъгла,
дъхът излиза от устата,
студено е през нощта.
Едно момиче и едно момче
прегърнати в стаята остават
и не усещат студ и ветрове,
взаимно топлина си дават.
За тях сезоните изчезват
и времето е без значение.
Усмивки по лицата им извезват
любов и нежно вдъхновение.
Един в друг себе си рисуват
върху платното на Вселената
и виждам ги как днес жадуват
да задържат страстта, кипяща в вените.
© Нели Всички права запазени