3.04.2009 г., 10:02 ч.

Нощен проблем! 

  Поезия » Гражданска
561 0 3

Чуй!
Май вика някой!
Послушай, де!
Поне за малко обърни внимание!

Къде?
Навън ли?
Майната му,
навярно някой пак се е напил до безсъзнание.

Не!
Жестоко е!
Неистов вой!
това е женски писък на страдание!

Заспи!
Че пречиш ми!
Не мислиш ли?
Това е лудо котешко събрание.

Слизам!
Какво ли става?
Гласът преграква,
силен вопъл-отчаяние!

Чух!
Заспивай вече!
Свърши се!
Нощ е това, опасно начинание!

Легло,
чаршафи, омачкани и мръсно бели,
на масата стои бутилка със вода.
Прозорци твърде запустели,
навън предричат сиво-черна самота!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тук виждам дълбок филосовски замисъл- борба между съвестта и егото със всичките последици от нея.Прекрасно е!
  • Хубав стих!
    Сърдечни поздрави!
  • Хареса ми както отношението ти към темата, така и начинът, по който си го изразил.
Предложения
: ??:??