19.02.2007 г., 7:44 ч.

НОЩНА КАРТИНА 

  Поезия
620 0 7

Пролет е. Щурците пеят.
Нощта забулва ни с мечти.
Сърце ранено - любовно стене,
и търси своите звезди.

Кучетата в страх от мрака,
очакват първите петли...
Във кръчмата - не ги дочакал,
пиян на масата си спи.

Изгасват лампа подир лампа,
в гнездата птиците - гнездят.
Жаби в блатото прокрякват,
след малко всички ще заспат.

Пролет е. Мълчи селото.
Сънува следващият ден.
Единствено шумят листата
от вятъровият рефрен!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??