Той е нощният Орфей,
свири, свири, но не пей.
В нощта, със свойта мандолинка,
приспива малката калинка,
пухкавите птиченца в гнездата,
всички животинки в гората.
В парка, скрил се в тревата,
свири в градовете и селата
да приспи децата тоя хубавец,
макар и малък, казва се ...??
© Никола Яндов Всички права запазени