НОЩНО ПРИВИДЕНИЕ
I
В безсънна нощ – сияйно привидение;
в покоя тих дочух невинен смях;
в душата сетих радостно вълнение;
в тъмата звездна – образ мил, познах.
II
Отново тя дошла е и ме чака,
отново тя усмихва се пред мен
и озарява като ангел мрака
със своя поглед пролетно-зелен.
III
Пред нея аз стоя и моля Бога
не сън, а истинска да бъде тя,
ала сърцето сви се от тревога,
защото май сънувал съм в нощта.
IV
Когато схванах, че било измама –
на моя полубуден ум игра,
изпитах в себе си тъга голяма,
не блесна в мрака повече зора.
© Раммадан Л.К. Всички права запазени