18.08.2013 г., 20:58 ч.  

Носталгия по зимата 

  Поезия
899 0 3

На баба

 

НОСТАЛГИЯ ПО ЗИМАТА

 

Ще нахлузя някоя вечер овчата козинка,

ще нахлупя шапката от баба,

оная пъстрата

и ще изляза да ме духа вятъра

по обезцветени от неона улици.

 

Ще се заровя до уши във преспите,

да стана по-черен от зачатие.

Ще се надвиквам с уличните кучета

озъбени от смях и студ.

 

Ще угася в леда цигарата,

ще пусна мисълта си да преплува залива,

а после ще я свия в клоните до уличната лампа

да съхне

 

и да ми стане топло.

 

22. 03. 2011 г. Варна

© Петко Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??