След нощна буря
преспи сняг
вятърът фучи, навява
вълни се блъскат
в морски бряг
студът във буци лед
пръските сковава.
На градския площад
Елха
красива, във гирлянди
звездочела
снегът прегръща я
излъчва светлина
очаква Новата Година
в бяло пременена.
Площадът тръпне
в радост и тревожност
усетил как сред хората
прокрадва се страхът
той идва от Париж, Берлин и Лондон
това ли ни дари
в този светъл ден Светът?
Декември, 2016
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени