Новата ми чанта…
Имам нова чанта, вижте я добре!
Има много джобчета, за какво ли не!
Требно, непротребно куп ще побере,
Та, когато търся нещо и ми се реве!…
Портмоне, тефтерче, химикал, червило,
гребен,очила, паспорт, за жегата ветрило,
фенерче ако нявга се бая е свечерило…
Пликче за пазар, вода/че би ми се допила/…
На сиджимка* ключове и обувалка имам!
Илачи, мокри кърпички ръце да изтривам,
без игла и конци за веки случай-не, не бива!
И още хиляди неща, сега не съм решила!
Талисман- мънисто синьо- с място на видЪк*-
най-отпред, отвън, та да се вижда! И карък*
да е който с зли очи поглежда ме! Че напук*
съм с дух, макар не вече, права като стрък!
В автобуса дълго ровя, та карта да подам…
Започвам да умувам- къде е хич не знам!
А контрольорът.- нервен, супер неразбран,
глоба взе да пише, за да изгоря от срам!…
В друга служба влизам- искат ми паспорт.
Явно се измъчвам, та сЪлзите са в ход!
Все ще съм нещастна ли със такъв рекорд?
Радвам се на чантата, а все не ми е гот?
Защото ако имаше голям джоб със любов,
би сменил животът ми със качествено нов,
ако дойде принц веднъж, за мен почти готов…
А аз, нали все търся нещо, не чуя тоя зов?...
Мигом ще изпусна последния романс!
В битката със джобчетата дали има шанс
излишното и безполезно да изчистя аз,
за да влезе сигурно щастието у нас?!
СиджИмка-връзка, синджирче/диал/
Видък- видно място/диал/
Карък- на който не му върви, мал шанс/диал/
© Ирина Филипова Всички права запазени
Колко е хубаво да се появиш,Мария,имах чувството че не си идвала при мен отпреди Ковида!!Думите ти топлят и лекуват...Благодаря и ти пожелавам още по-големи успехи!