Ментално повръщайки,
свирукайки си шеговито.
Напето вървейки,
бидейки нащрек.
Всичко виждайки,
мислейки се за умен.
Глупакът сам себе
спъвайки се.
В плитката локва удави се...
Гледайки случката, лудата
до него застана
покланяйки се.
Галейки го по главата,
реверанс огрижено
правейки.
За ръката хвана го
сълзейки.
Шепнейки мили думи
горката.
И до новия дъжд го не пусна...
© Лазар Всички права запазени