Новият свят все още спи неизявен,
дълбоко предусещан, но непроявен.
Порталите трептят предстартово,
разчели епохи с предстояща изява.
Съзнания гадаят някаква промяна
с надеждата за светлина, а не измама.
Не го очаквайте за ден или за три,
ще продължи десетилетия-години,
все още тъмно е и плашещо, не му личи,
дали ще го бъде и колко от нас ще го видим.
Слушаме всякакви мантри, вече горчи,
от печалбарства, власт и маски наложени.
Какво е тръгнало и изобщо, дали нещо върви,
от слугинажът на постове празни.
Информатори, клакьори и всякакви твари,
бият барабани колко са велики и колко са избрани.
Ти сам си избрал, в какво да се взреш
в какво да повярваш, или предадеш.
Проверка тече за душите ни плахи,
за всички валидна, и за големи, и малки.
Въоръжени с търпение отстояваме своето утре,
всеки от нас е в бдение за тържество на Духът си.
© Валя Сотирова Всички права запазени