25.03.2009 г., 23:59 ч.

Новолуние... и пролет 

  Поезия
545 0 3

          Новолуние и  пролет

 

Новолуние… И пролет… И надежди…

Събличаме защитните одежди.

Студът от слънчев лъч е победен!

Животът се събужда променен.

 

Добро начало, всяка пролет, Боже!

Защо ли все пак нещо ни тревожи?

Нещата от живота уж са ясни,

делата ни – на стадни тревопасни!

 

И пак дерзаем, но сме окрилени!

Душите – еклектично устремени!

Какво като съмнения ни глождят!

Е, пролетните мисли ги предхождат…

 

А после лято, есен, зима. Пролет!

И времето минава с бръснещ полет.

Владеят ли живота ни сезоните,

или дървото на живота

                    ни подмята в клоните?!

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??