НЯКОГА ОТНОВО
Някой ден отново ще отида там –
в оня малък приветлив крайречен град,
ще се върна в спомените си назад,
за да срещна себе си – тъй странно млад,
влязъл във красивия природен храм.
Ще застана или седна на брега
и ще гледам как тече реката,
как блести от слънцето водата
и ще търся чувството познато –
на спокойствие, блаженство и тъга.
Някога отново ще отида там...
© Атанас Димитров Всички права запазени