Някъде там обърка се нещо
и случи се нещо, какво - не разбрах.
Уж пътят напред беше ясен,
сега виждам мрак, тъмнина.
И случи се нещо тогава,
къде бях, къде - не разбрах.
И аз се загубих, и ти се загуби,
и вече с тебе не бяхме такива,
каквито бяхме преди.
Сега е друго, различно
и чужд живот живеем сега,
уж беше ден,
а падна тъма.
Живот назаем си имам,
чужди мисли бушуват в мен,
не мога сега да избирам
за друг, непознат, прероден.
Някъде там обърка се нещо
и случи се нещо, какво - не разбрах.
И вървя, продължавам - закъде - още не знам.
И вървя, за да стигна, да спра някъде там,
и вървя натам да открия
отговори, но за какво - още не знам,
и вървя, за да мога, да бъда, да знам.
© Албена Стоянова Всички права запазени
много хубав стих! с обич, Бени.