Искам да трещя
Като мълния в небето
Няма...
Тръпчица ще бъда
В сърцето
Искам да буча
Като порой
Няма...
Като цвят
Тихо ще цъфтя
Като кон...
След водопой
Ще препускам
Сред полята
Като земетръс
Искам да люлея
Няма...
Като песен
Аз ще се разлея
За да стопля
Нечия душа
Като дъжд...
Ще заваля
Искам с обич
Всичките да напоя
Като огън
Искам да горя
Няма...
Никого да изпепеля
Ще бъда светлина
© Любомир Деничин Всички права запазени