* * *
Щрак. Всичко се видя.
Светкавицата показа колко
не-каквато-си-мислех-че-съм,
съм в действителност.
Лица
Чудничко как в състава на монетата
се включват две лица,
а самата тя
нито чува, нито вижда, нито знае,
нито може да бъде подведена
под отговорност.
Хората винаги претендират...
За мисленето са нужни доказателства.
Без тях, то е просто претенция.
Среща (в бъдеще време)
Моментно тракащи случайности
чакат да бъдат закупени
преди денонощния магазин да затвори.
Заговори ме!
"Гледна точка без хоризонт"
Хоризонтът ни смила
множество точки
в издатъчен признак
на истерично мълчание,
когато ударим на камък.
Мисъл
Стихийно безразборна се оказах.
Шарено в стъклата се огледах
и после нечии очи замазах,
уж да пръкне се в сърцата им напредък.
Смисловно
Ако за миг се вгледаш в живота,
нищичко няма да видиш.
Само нечия дъска, дето хлопа
и сума ти празнотии.
След толкова много глупави стиховидни нещица ми се дояде
(или Няма нищо безмислено)
Щрих насам - щрих натам
сякаш ми се ще да ям.
2007
© Джули Всички права запазени
сякаш ми се ще да ям.
хаххх найс, найс