9.08.2012 г., 11:59 ч.

Няма нужда, любов 

  Поезия
886 0 14

Няма нужда да бъдеш нито първа, любов,
ни в притихнала есен -  последна.
Всеки миг,  всеки праг, всеки рай е готов
да запее с теб химни победни.

Няма нужда да носиш свеж венец от цветя,
не ти трябва костюм, ни украса.
Ти самата си цвят, разцъфтял в красота,
пред която и слънцето гасне.

Не играй си, любов, с онемели сърца
и с измама недей да прегръщаш.
Необятната сила да родиш светлина
е едничката твоя същност.

И недей се зарича - ти си вечна с това,
че капризна си, горда, ранима,
че си сбрала в едно смях, надежда, сълза...
Или просто с това, че те има.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??